ontstaans geschiedenis

home Omhoog Links Leden Boekingen foto reportage's gastenboek

Ontstaan

In 1991 kwam Jules Brands van de Ensyfaircommissie met de vraag of wij als RK-herenkoor mee wilden werken aan een feestavond voor het dorp door het dorp.

In dat kader zouden wij dan zeemansliederen instuderen en die op de slotavond ten gehore brengen. Hier zijn wij aan begonnen accordeonisten werden opgespoord en liederen gezocht, het ontstaan van het Zeebodemkoor was een feit .

Er werd driftig gerepeteerd

En daar stonden we dan die avond op de Ensyfair een beetje schuchter en onwennig en verkleed als piraat. Wel een grandioos succes overigens.

Lange tijd bleef het stil totdat er iemand met de vraag kwam of we niet wilden zingen op zijn feest, nou dat wilden we wel en na verloop van tijd begon die vraag steeds vaker te komen. En ja, dan word je bekender en blijkt je repertoire toch wel wat beperkt.

deze foto dateert van de beginperiode (we schminkten ons nog) hier hebben we gezongen op de schoklandfair

De accordeonisten moesten natuurlijk ook de muziek nog hebben dat bleek niet eenvoudig. De oplossing kwam ons aangewaaid de broer van William kon heel virtuoos accordeon spelen maar geen noot lezen. Een keer voor neurin was voldoende.

Nu konden we makkelijker aan nieuwe liedjes beginnen. Een pot bier, haring en wat zakgeld was voldoende voor een gezellig optreden.

De tijd gaat door en er monsterde een tweede virtuoze accordeonspeler aan. Samen speelden zij de sterren van de hemel en was het altijd heeeeeeeeeeel gezellig.

Ons repertoire groeide evenals het aantal optredens.

Soms werd het wel eens wat te veel misschien, maar we deden het met plezier.

Helaas zijn zij ons alle twee binnen n jaar ontvallen.

Wat nu. Stoppen of doorgaan.

Na enig speurwerk bleek er toch nog meer talent rond te lopen, en konden we weer vooruit. Tegenwoordig hebben we 2 accordeonisten en zingen wij nog met heel veel plezier op feestjes en partijen.